90. let GRS Kamnik

Dan GRS Kamnik ob 90. letnici organiziranega reševanja na Kamniškem se hitro približuje. Iz omenjenega naj Vas še enkrat povabim na dogodek, ki se bo odvijal v Kamniški Bistrici Pri Jurju, v soboto 15. septembra 2012, s pričetkom ob 10. uri.

Ta dan se bodo predstavile številne službe, ki z nesebično pomočjo pomagajo ljudem v stiski: gasilci, policija, jamarji, NMP, civilna zaščita in gorska reševalna služba. Na prostoru “piknik placa” Pri Jurju bodo potekale številne aktivnosti popestrene z animacijami in še posebej zanimive za otroke.

Člani GRS Kamnik bodo prikazali reševanje padalcev z dreves s pomočjo tirolske žičnice s pričetkom ob 13. uri.

Za družabni del bosta poskrbela ansambel Grintovci in Podokničar, Marjan Jeraj pa za okusno hrano. Glasbe, plesa in zabave ne bo manjkalo.

Potekal bo srečelov z bogatimi dobitki in katerega celoten izkupiček je namenjen novemu intervencijskemu vozilu. Zadela bo vsaka srečka. Poskrbljeno je tudi za urejen parkirni prostor.

Svoje sposobnosti boste lahko preizkusili na mobilni plezalni steni Planinske zveze Slovenije, ki je hkrati nova pridobitev ene izmed največjih organizacij v slovenskem prostoru katere članov je skoraj 3 % slovenskega prebivalstva. Planinska zveza Slovenije bo ta dan predstavila tudi Planinsko založbo, kjer boste lahko kupili priročnike, zemljevide, leposlovje in strokovno literaturo, ter Vas seznanilo z eno izmed najstarejših slovenskih revij, Planinskim vestnikom, ki izhaja vse od leta 1895. Pri tem naj omenim, da lahko revijo prebirate tudi v elektronski obliki in jo najdete v aplikaciji e-Trafika.

Potekala bodo tudi tekmovanja iz različnih planinskih veščin, kjer boste lahko preizkusili svoje motorične sposobnosti, ravnotežje in iznajdljivost. Zmagovalca čaka bogata nagrada, ki jo je prispevala trgovina Špica Šport iz Kamnika, gorsko kolo v vrednosti 450 €.

Vljudno vabljeni.

Vaši kamniški gorski reševalci.

Comments are closed.