Iskalna in reševalna intervencija na Pohorju

DSC_0174V soboto dne 20.12.2014 je izginil 55 letni domačin iz Limbuša. Zaradi nejasnih informacij prijatelja, ki je zadnji videl pogrešanega, je Policija izvajala svoje dejavnosti pri katerih Gorske reševalne službe niso potrebovali. V večernih urah je bil načelnik L. Hansel neuradno obveščen o pričetku iskanja na področju Pohorja – Kordek, Radvanje…, zato je obvestil ekipo za morebitno intervencijo. V torek dne 23.12.2014 ob 9:34 uri nas je Policija zaprosila za pomoč pri pregledu težko dostopnega terena. Pet reševalcev in službeni pes smo pregledali gozdnat teren med smučišči Videc in Partizanka. Nalogo smo opravili, žal pa pogrešanega nismo našli. Nato smo skupaj s Policijo pregledali še območje ob poti od Šanijeve klopi, kjer bi naj pogrešanega nazadnje videli, proti kmetiji Zgornji Marin nad Vrhovdolom. Tudi to iskanje ni bilo uspešno.

Na božični dan sta dva pohodnika našla truplo pogrešanega v grapi nadDSC_0171 Logom v smeri Pečk. Načelnik je ponovno zbral ekipo šestih reševalcev za transport ponesrečenca. S službenim vozilom smo se pripeljali do konca ceste nad Meranovim, tam pa so nam pri transportu opreme pomagali gasilci JZPR s terenskim vozilom in domačin s traktorjem. Ponesrečenec je ležal ob potoku okoli 30 metrov pod gozdno cesto. Ponesrečenega smo z gorskim nosilom in vrvno tehniko dvignili do poti, kjer so truplo prevzele pristojne službe.

Ta intervencija je bila ena od mnogih, kjer je vključenih več služb sistema zaščite in reševanja ter Policija, ponovno se je izkazalo, da delujemo usklajeno in si med seboj maksimalno pomagamo.

Darko Koritnik

 

Comments are closed.