Predstavitev GRZS skupini ameriških študentov zdravstvenih ved iz Pittsburgha ter predstavitev gasilski mladini GZ Slovenske Konjice

V prejšnjem tednu smo gorski reševalci GRS Maribor izvedli več predstavitev našega dela na območju Mariborskega Pohorja. 

V četrtek 6. 6. smo izvedli predstavitev za skupino ameriških študentov zdravstvenih ved iz Pittsburgha. Veseli nas, da lahko to predstavitev izvajamo že šesto leto v sodelovanju s filozofsko fakulteto. Po daljši predstavitvi našega dela in delovanja gorskega reševanja v Sloveniji, jih je ponovno najbolj presenetil prostovoljni način našega dela. Nadaljevali smo s spustom po tirolski žičnici in predstavitvijo klasičnega reševanja.

V nedeljo 9. 6. pa smo v sodelovanju z gasilsko brigado Maribor in konjeniško enoto policije, izvedli predstavitev mladim gasilske zveze Slovenske Konjice.

Mladi so izkazali zanimanje in upamo da jih v čim večjem številu vidimo v prihodnosti med našimi vrstami sil za zaščito in reševanje.

Naše delo vključuje tudi preventivno izobraževanje javnosti in predstavitev našega dela, zato se vedno z veseljem odzovemo na takšna povabila.

Comments are closed.