Delovni teden za GRS Maribor

V preteklem tednu smo reševalci GRS Maribor petkrat pomagali ponesrečenim. Kratek povzetek reševalnih akcij:

7. 8. 2019 – pomoč GRS Koroške pri iskanju pogrešane osebe na Smrekovcu
Sodelovali smo v večji iskalni akciji na Smrekovcu, kjer je bil od torka 6. 8. 2019 pogrešan starejši moški. Kljub velikemu številu preiskanih poti in vlak nam pogrešanega ni uspelo najti. Poleg nas so na iskalni akciji sodelovali policisti, GRS Koroške, GRS Celje, vodniki reševalnih psov, gasilci in nekateri prostovoljci.

9. 8. 2019 – padec motorista v prepad nad Muto

Na Muti je pri vožnji po gozdu motorist padel v globino 60 metrov in se poškodoval. Posredovali smo reševalci GRS Maribor, gasilci PGD Radlje ob Dravi in Muta ter reševalci ZRCK Ravne na Koroškem. Zaradi narave poškodb in zahtevnega terena smo aktivirali dežurno ekipo GRS Brnik s posadko LPE. S pomočjo vitla so ponesrečenega motorista dvignili iz prepada in ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

10. 8. 2019 – poškodba pohodnice pri Malem Šumiku
Pohodnica se je poškodovala na enakem mestu kot pohodnik pred dobrim tednom dni. Na mestu nesreče smo jo oskrbeli in jo s pomočjo nosil UT 2000 prenesli do ceste. Reševalci NMP so jo prepeljali v UKC Maribor.

10. 8. 2019 – poškodba pohodnika na Kopah
Na poti s Črnega vrha proti Pungartu se je pri padcu poškodoval pohodnik. Na kraju so ga oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem. Zaradi bližine reševalnega vozila in nezahtevnega terena smo bili med vožnjo na intervencijo reševalci GRS Maribor odpoklicani.

11. 8. 2019 – poškodba pohodnice na poti Rogla – Lovrenška jezera
Tuja pohodnica si je na planinski poti proti Lovrenškim jezerom zlomila gleženj. Na kraju smo jo oskrbeli in jo z nosili prenesli na Roglo, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Slovenske Konjice in jo prepeljali v bolnišnico Celje.

Fotografije: Branimir Osovniker, Ljubo Hansel, Katja Črešnik Rac

Comments are closed.