Delovni vikend za GRS Maribor

Prejšnji vikend je za reševalce GRS Maribor minil delovno, saj smo bili v 2 dneh 3 krat aktivirani s strani centra za obveščanje.

Dne 25.05.2012 smo reševalci Društva GRS Maribor po Klicu RECO Maribor odhiteli na Pohorje – območje smučišča Habakuk. Poškodoval se je gorski kolesar, ki je padel med spustom po progi v Bike parku.

Reševalci so poškodovancu oskrbeli težko poškodbo noge v območju goleni. Ponesrečenega so namestili na nosila in ga predali službi NMP ZD Maribor, katere reševalci so prihiteli na Pohorje in ponesrečenega odpeljali v UKC Maribor. Pri reševanju so sodelovali štirje reševalci Društva GRS Maribor.

Ko smo dogodek analizirali smo ugotovili, da vsako leto več ponesrečenih gorskih kolesarjev na območju Bike parka na Pohorju rešujejo in transportirajo kar kolegi sami ali pa delavci ŠC Pohorje. Vsem skupaj priporočamo, da v slučaju nesreče pokličejo na telefonsko številko 112 in tako zagotovijo strokovno nudenje prve pomoči in transporta ponesrečenca iz težko dostopnega terena do najbližjega mesta za predajo pristojni ekipi službe NMP ZD.

Dne 26.05.2012 smo na poziv Regijskega centra za obveščanje Maribor odhiteli na Pohorje , kjer je bilo v prepadni grapi pod Gozdno cesto mimo Mucove pečine nad Rušami najdeno telo ponesrečenega voznika osebnega vozila. Ponesrečenega smo s pomočjo vrvne tehnike in na reševalnem nosilu UT2000 izvlekli na gozdno cesto ca. 80 m visoko, kjer smo ga predali pristojni službi.

V intervenciji smo odlično sodelovali z gasilci JZPR Maribor, PGD Smolnik in reševalci Službe NMP ZD Maribor.

V nedeljo popoldan, dne 27.05.2012 smo gorski reševalci Društva GRS Maribor na klic Regijskega centra za obveščanje Maribor odhiteli na pomoč reševalcem Službe NMP ZD Maribor. Ti so na strmem travnatem pobočju Pohorja nad Mariborom oskrbeli pohodnico – tujo državljanko. Pohodnica se je ponesrečila med sestopom po snežnem stadionu proti hotelu Arena. Zaradi zdrsa in padca si je zlomila nogo. Gorski reševalci smo pohodnico naložili na gorsko nosilo UT2000 in jo varno spustili po strmini do ceste v območju hotela Arena, kjer smo jo predali reševalcem Službe NMP ZD Maribor.

Comments are closed.