Vabilo na prireditve ob praznovanju 100-letnice GRS

1. Slavnostna seja UO GRZS in odprtje razstave 100-let GRS

Torek 12. junija 2012 ob 19. uri v prostorih Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Vabljeni predstavniki društev in postaj GRS, prejemniki potrdil za nove gorske reševalce, prejemniki priznanj Svečana listina GRZS.

Iz posameznega društva GRS ali postaje GRS vabimo po 4 člane med katerimi so vključeni tudi prejemniki potrdil za nove člane. Svečane listine prejmejo postaji in društva GRS.

2. Odkritje spominskega obeležja na hotelu Razor v Kranjski Gori

Svečano odkritje spominskega obeležja na hotelu Razor v Kranjski gori bo v petek, 15. junija 2012, s pričetkom ob 20. uri. Vabljeni.

3. Osrednje prireditev ob 100-letnici GRS in dnevu planincev

Dopoldanske aktivnosti:

Tekmovanje PP za ekipe društev in postaj GRS v prireditvenem šotoru.

PZS bo pripravila več aktivnosti. Podrobnosti glej v povezavi.

Poglej povezavo: http://grzs.si/?MenuID=1&EventID=133

Popoldan od 14.00 do 14.30 ure predstavitev dela reševanja na Dolenčevem Rutu. Vajo bodo izvedle Komisije GRZS skupaj s helikopterji LPE in 15. HEB SV.

Po vaji se udeleženci, ki bodo sodelovali peš odpravijo do trga pred cerkvijo, kjer bo začetek parade (slovesni mimohod). V paradi bodo sodelovali članice in člani postaj in društev GRS, vodniki reševalnih psov z psi, reševalci letalci, zdravniki reševalci letalci, inštruktorji GRS, veterani.

Specialisti imajo svoja razpoznavna oblačila, ostali v srajcah GRS letnik 2012. Zbor udeležencev parade ob 14.45 uri na trgu pred cerkvijo.

Ob 15.00 uri začetek parade. Udeleženci parade se pomikajo po Borovški cesti mimo častne tribune v prireditveni šotor. Vozila se bodo po cesti odpeljala naprej na parkirišče. Vozila GRS, ki bodo sodelovala bodo Nissan Terano 2 vozili, VW transporter 2 vozili, Nissan Navara 2 vozili.

Ko se parada zaključi in častni gostje pridejo v šotor na svoja mesta se bo začel slavnostni del z nagovori in kulturnim delom prireditve. Po zaključku uradnega dela se bo začel zabavni del z ansamblom Karavanke in prehrano. Predvideno je, da bo zabavni del prireditve trajal do 22.00 ure.

Comments are closed.