Intervencija: Padec kolesarja, BikePark Pohorje

Na včerajšni dan 26.2.2024 so člani GRS Maribor sodelovali v reševalni akciji padlega ter poškodovanega kolesarja na pohorski BikePark progi, kamor so prispeli ravno iz zaključenega dežurstva na smučišču in nadaljevali svoje reševalno poslanstvo. Pričevanje našega, na kraju nezgode prisotnega GRS reševalca:
‘Ob zaključku dežurstva in pregledu smučišča ob 15.55 uri smo s strani zaposlenih Marproma prejeli obvestilo, da se je v BikePark-u (proga RedLine), na strmem pobočju huje poškodoval kolesar, ter da je o tem že obveščen center za obveščanje. S terenskim vozilom smo se skupaj s preostalimi zaposlenimi podjetja Marproma odpeljali na kraj nezgode, kjer so se med vožnjo že priključili poklicni gasilci in reševalno vozilo z zdravnico. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je poškodovani kolesar ležal na kolesarski progi v gozdu v neposredni bližini dvanajstega stebra krožno kabinske žičnice.
Poškodovanega kolesarja smo imobilizirali in ga po skrbnem pregledu zdravnice z zajemalnimi nosili, skupaj z gasilci ter preostalimi prisotnimi, transportirali do terenskega vozila, s katerim smo ga prepeljali do gramozne ceste, ki vodi do stičišča Kordek, od tam je bil poškodovani kolesar predan reševalnemu vozilu NMP in odpeljan v UKC Maribor, s tem smo reševalno akcijo uspešno zaključili ob 17.30 uri.’
Poškodovanemu kolesarju želimo čimprejšno okrevanje, vsem prisotnim pa se zahvaljujemo za medsebojno pomoč.

Comments are closed.